— maandag 13 juni 2022, 14:55 | 0 reacties, praat mee

‘Twee lichamen gevonden in zoektocht naar vermiste Britse journalist in Brazilië’

© AFP

Bij de zoektocht naar vermiste Britse journalist Dom Philips, werkzaam voor The Guardian zijn maandagmiddag (lokale tijd) twee lichamen gevonden, zeggen familieleden van Philips tegen The Guardian. De journalist was op pad met Bruno Pereira, een expert op het gebied van inheemse culturen die met Philips op expeditie was in de Javari-vallei. Laatste wijziging: 13 juni 2022, 16:37

Volgens de zwager van Philips zou de Brazilliaanse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk hen verteld hebben dat er twee lichamen gevonden zijn, al is er nog geen bevestiging dat het echt om het vermiste duo gaat. ‘De ambassadeur kon niet vertellen waar de lichamen precies gevonden zijn, behalve dat ze in het regenwoud zijn aangetroffen. Ze waren vastgebonden aan een boom’, zo citeert de krant de zwaager. Ook de BBC, die citeert uit lokale Braziliaanse media, meldt dat er twee lichamen gevonden zijn, al is er nog geen sluitende bevesstiging dat het inderdaad om Philips en Pereira gaat. Verschillende (internationale) media melden reeds dat het bevestigd zou zijn dat de twee lichamen daadwerkelijk van Philips en Pereira zijn, maar Philips’ werkgever The Guardian kon dit maandagmiddag nog niet bevestigen.

De ambassadeur heeft de familie verteld dat men bij daglicht zou beginnen aan de identificatie van de twee lichamen. Eerder op maandagochtend en in het weekend werden er al verschillende kledingstukken en andere persoonlijke bezittingen van het duo aangetroffen. Toen al gingen lokale autoriteiten en Philips’ werkgever er vanuit dat de kans klein zou zijn dat zij beide levend teruggevonden zouden worden. De BBC meldt maandagmiddag echter dat de Braziliaanse politie nadrukkelijk ontkent dat het duo dood zou zijn gevonden: ‘Wij doen momenteel nog onderzoek’, luidt het summiere commentaar tegenover de Britse publieke omroep.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.