training eu starters

— maandag 5 juni 2023, 09:20 | 0 reacties, praat mee

Officiële aanklacht tegen verdachten moord Dom Phillips en Bruno Pereira

Juli 2022: kunstenaar And Santtos werkt aan een muurschildering ter ere van Bruno Pereira en Dom Phillips

De Braziliaanse politie heeft het hoofd van een internationaal opererende misdaadbende officieel in staat van beschuldiging gesteld achter de moord op twee journalisten te zitten. Dom Phillips en Bruno Pereira werden een jaar geleden vermoord in het Amazone-gebied. Laatste wijziging: 5 juni 2023, 09:23

Phillips werkte als journalist voor dagblad The Guardian. Pereira was expert op het gebied van inheemse volkeren en maakte sterk voor hun rechten en betere bescherming. De twee werden juni vorig jaar vermoord toen ze terugkeerden van een reportage.

Begin dit jaar werden de vermoedelijke opdrachtgever en enkele andere verdachten geïdentificeerd. Er zijn diverse anderen door de politie beschuldigd van medeplichtigheid - het zijn mensen die betrokken zijn bij illegale visserij en de exploitatie van illegale mijnen.

Volgens de aanklacht gingen de mannen met voorbedachte rade te werk. Op een geheugenkaartje van Phillips zou de journalist zelf te zien zijn, op de dag van de moord, in gesprek met een van de daders.

Phillips was in de regio om verslag te doen van speciale patrouilleteams die Pereira had helpen opzetten in het Javari-leefgebied waar enkele duizenden mensen wonen. Meer bij de Guardian

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.