mgm nvj maart

— maandag 20 juni 2022, 09:12 | 0 reacties, praat mee

Moord op journalist Dom Phillips: Braziliaanse politie houdt vijf extra verdachten aan

Moord op journalist Dom Phillips: Braziliaanse politie houdt vijf extra verdachten aan

De Braziliaanse politie heeft vijf extra verdachten aangehouden in verband met de moord op de Britse journalist Dom Phillips en de met hem meereizende Braziliaanse overheidsmedewerker Bruno Pereira. Eerder waren al drie verdachten gearresteerd, onder wie een visser die volgens de politie de twee moorden heeft bekend. De nu aangehouden nieuwe verdachten zouden hebben geholpen bij het verbergen van de lichamen. Laatste wijziging: 20 juni 2022, 09:31

De politie maakte de namen van de nieuwe verdachten niet bekend en gaf zondag slechts aan dat haar onderzoek erop is gericht “alle omstandigheden, motieven en betrokkenen in de zaak in kaart te brengen”.

Phillips schreef voor de Britse krant The Guardian. Pereira werkte voor het Braziliaanse overheidsagentschap voor inheemse zaken. De twee waren samen op expeditie in de Braziliaanse Javarivallei, langs de grens met Peru. Ze zouden interviews afnemen voor een boek over natuurbehoud in het gebied, waar veel illegale visvangst, houtkap, mijnbouw en drugshandel plaatsvindt.

De politie stelde eerder in een verklaring dat de daders alleen handelden en dat er geen criminele organisaties betrokken zouden zijn bij de dubbele moord. Inheemse organisaties trekken dat in twijfel. Volgens Univaja, een lokale organisatie die betrokken is bij het onderzoek, duidt alles erop dat Pereira en Philips “het pad kruisten van een machtige criminele organisatie die koste wat kost probeerde haar sporen uit te wissen.”

Bekijk meer van

Dom Phillips

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.