— donderdag 18 januari 2018, 15:55 | 0 reacties, praat mee

News Corp schikt net voor start rechtszaak over afluisterschandaal

Het Britse mediabedrijf News Corp heeft op het laatste moment een rechtszaak in Londen over het hacken van telefoons weten te voorkomen door een schikking te treffen met de klagers. Vier klagers, onder wie de Britse komiek Vic Reeves, kregen een niet bekendgemaakt bedrag om de zaak die al meer dan tien jaar speelt af te sluiten.

Journalisten van News Corp zouden destijds telefoons van politici en beroemde Britten hebben gehackt om persoonlijke gegevens te acherhalen. Nadat bleek dat tabloid News of The World berichten onderschepte https://www.villamedia.nl/artikel/nieuw-hackschandaal-bij-news-of-the-world en verwijderde van een Brits meisje dat sinds 2002 vermist werd, kwamen er opnieuw onderzoeken naar de dubieuze praktijken. News of The World werd uiteindelijk opgeheven.

Er was News Corp veel aangelegen om de kwestie af te ronden vóór het begin van de rechtszaak. mediatycoon Rupert Murdoch is met zijn concern 21st Century Fox bezig met de overname van Sky voor 11,7 miljard pond (ruim 13 miljard euro). Hij kan geen negatieve aandacht gebruiken terwijl toezichthouders de overname onderzoeken. Meer bij Bloomberg / ANP via NU.nl

Bekijk meer van

Sky Rupert Murdoch News Corp

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.