— maandag 27 september 2021, 16:05 | 0 reacties, praat mee

Weer aanklachten tegen mediabedrijven van Rupert Murdoch vanwege hacken

Melanie Chisholm - © Paul Bergen

Diverse popsterren uit de jaren 90 klagen opnieuw mediabedrijven van tycoon Rupert Murdoch aan vanwege het hacken van hun telefoons. Het afluisterschandaal achtervolgt Murdoch nu al meer dan vijftien jaar, meldt The Guardian.

Melanie Chisholm van de Spice Girls, Shane Lynch van Boyzone, Hannah Spearritt van S Club 7 en Steps’s Ian Watkins en Lee Latchford-Evans hebben onlangs claims ingediend tegen Murdochs dochteronderneming News Group Newspapers, de eigenaar van de Sun en het inmiddels ter ziele gegane tabloid News of the World.

Volgens The Guardian herinneren deze nieuwe aanklachten eraan dat, zelfs terwijl Murdoch zijn reputatie in Groot-Brittannië nieuw leven probeert in te blazen met de lancering van zijn nationale televisiezender talkTV, zijn bedrijf miljoenen ponden per jaar blijft betalen vanwege de illegale onderschepping van voicemailberichten van bekende Britten.

De beslissing van Murdoch om de Britse presentator Piers Morgan in dienst te nemen als de presentator van talkTV, zal de aandacht ook weer vestigen op het hacken van telefoons, stelt de krant. Want toen Morgan daar als redacteur werkte was het hacken van telefoons wijdverspreid onder personeel van de tabloid.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.