word studentlid

— vrijdag 17 maart 2017, 10:33 | 0 reacties, praat mee

Britse toezichthouder onderzoekt Sky-bod Rupert Murdoch

Britse toezichthouder onderzoekt Sky-bod Rupert Murdoch
ANP/AFP / Sanchez Gonzalez

De Britse mediawaakhond Ofcom gaat onderzoeken of een overname van Sky door mediatycoon Rupert Murdoch de Australiër niet te veel macht geeft in het land. Daarnaast gaat Ofcom ook de integriteit familie van Murdoch onder de loep nemen, om te beoordelen of deze 'fit and proper' is om Sky te runnen.

Dat meldt The Guardian. Murdochs bedrijf 21st Century Fox bood in december 11,7 miljard pond (zo’n 14 miljard euro) voor betaalzender Sky. Ofcom wordt ingeschakeld door staatssecretaris van Cultuur Karen Bradley en krijgt 40 dagen de tijd voor zijn onderzoek.

Bij dat onderzoek wordt in eerste instantie alleen naar het pluriformiteitvraagstuk gekeken. Ofcom zal daarnaast uit eigen initiatief de integriteit van de Murdoch-familie gaan onderzoeken. Aanleiding voor dat onderzoek is het hackschandaal van News International, een mediabedrijf van Murdoch, enkele jaren geleden. Door dat schandaal is er in Engeland veel weerstand tegen de mogelijke overname van Sky door de Australische tycoon.

Bekijk meer van

Sky Rupert Murdoch

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.