— woensdag 4 maart 2015, 11:44 | 0 reacties, praat mee

‘Brooks terug bij News Corp’

Rebekah Brooks keert mogelijk terug bij News Corp, het conglomeraat van mediamagnaat Rupert Murdoch. Dat meldt de BBC op basis van anonieme bronnen. Brooks zou gaan werken bij het Ierse media-agentschap Storyful dat zich richt op kansrijke onlinebedrijven, waar News Corp in zou kunnen investeren. Brooks stapte vier jaar geleden op bij het bedrijf waar ze de Britse krantentak van News Corp leidde. Daar kwam ze onder vuur te liggen nadat bleek dat kranten van het concern telefoons hadden gehackt en afgeluisterd. De tabloid News of the World werd opgedoekt na het schandaal. Daar was ze ook ooit hoofdredacteur van, net als van The Sun. Brooks werd vorig jaar vrijgesproken van betrokkenheid bij illegale activiteiten in het afluisterschandaal.

Er lopen nog steeds rechtszaken die voortvloeien uit het afluisterschandaal. Zo zijn er civiele rechtszaken van start gegaan tegen the Daily Mirror, Sunday Mirror en the People. De ‘industriële schaal’ waarop die kranten telefoons hackten, daarbij valt het oorspronkelijke afluisterschandaal bij NotW in het niet, zo hoorde het hooggerechtshof in Londen. Een journalist zou zeker 100 beroemde mensen per dag hebben afgeluisterd.

Ook werd het oorspronkelijke onderzoek naar afluisteren uitgebreid naar het omkopen van ambtenaren. Diverse werknemers van onder andere The Sun moeten zich op dit moment voor die aanklacht verantwoorden voor de rechter.

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.