e learning nvj

— donderdag 6 november 2014, 09:09

‘News Corp. verklikte eigen werknemers’

Uitgeverij News International heeft de Britse politie via een interne onderzoekscommissie talloze documenten en e-mails overhandigd van werknemers rond het afluister- en omkoopschandaal bij tabloids in het portfolio. Het bestaan van dit Management and Standards Committee (MSC) was al bekend (al twijfelde topman Murdoch of het wijs was deze in te stellen, red.) maar News International hoopte met actieve medewerking te voorkomen dat de uitgeverij zelf onderwerp van rechtszaken zou worden. Als dat zou zijn overgeslagen naar de Verenigde Staten, had dat mogelijk tienduizenden banen gekost, stelt News International. Uiteindelijk werden er enkel individuele medewerkers van de uitgeverij en aangesloten kranten veroordeeld voor het kraken van telefoons en het betalen van steekpenningen aan politie. Hoewel oud-hoofdredacteur News of the World Rebekah Brooks afgelopen zomer is vrijgesproken van het betalen van smeergeld, blijkt uit recent ontdekte mails dat ze persoonlijk bepaalde betalingen heeft geautoriseerd. Het MSC heeft volgens betrokken onderzoekers altijd ongecensureerde en ter zake doende documenten overhandigd, aldus een van de onderzoekers. Laatste wijziging: 4 februari 2015, 13:15

Bekijk meer van

Rebekah Brooks News Corp

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.