NVJ compleet lid

— dinsdag 5 juli 2011, 09:15 | 1 reactie, praat mee

Nieuw hackschandaal bij News of the World

Nieuw hackschandaal bij News of the World

De Britse tabloid News of the World is opnieuw in opspraak. Journalisten van de tabloid hebben de voicemail gehackt van een Brits meisje dat sinds maart 2002 wordt vermist. De krant onderschepte en verwijderde berichten op het voicemail van de toen 13-jarige Milly Dowler. De politie en de familie van het meisje dachten daardoor dat ze nog in leven was. Dat meldt The Guardian. De advocaat van Milly's familie, Mark Lewis, noemt de actie van News of the World 'gruwelijk' en 'walgelijk'. News of the World kwam al vaker in het nieuws vanwege het hacken en afluisteren van telefoons van politici en beroemdheden, waarvoor het de privédetective Glenn Mulcaire inschakelde. Deze privédetective wordt, na de vondst van zo'n 11.000 pagina's aan aantekeningen, nu ook verantwoordelijk gehouden voor het hacken en beluisteren van de voicemail van het meisje Miller. Meer bij The Guardian I, II en III Laatste wijziging: 13 augustus 2013, 16:34

Bekijk meer van

News of the World

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Robert Bleeker, 5 juli 2011, 16:28

Anders, dan de beide vorige keren, vraag ik dit maal niet om insiders, die willen klokkenluiden over mogelijke, vergelijkbare misstanden bij onze eigen boulevardpers, maar vraag ik diezelfde insiders nu, om expliciet te ontkennen, dat NL redactie-burelen worden bevoorraad met, uit digitale vuilnisbakken (of andere illegale bronnen) verkregen informatie.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.