training eu starters

— vrijdag 9 maart 2018, 12:56 | 0 reacties, praat mee

Minister Ollongren wil nu ook af van EU vs Disinfo

Illustratie: Joep Bertrams

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken vindt nu ook dat het EUvsDisinfo moet worden opgeheven. Ze zegt dat het Nederlandse kabinet zich daar sterk voor zal maken in de Europese Unie. Dat meldt de NOS. Laatste wijziging: 9 maart 2018, 13:23

EUvsDisinfo is het bureau van de Europese Commissie dat nepnieuws moet bestrijden. Dinsdag nam de Tweede Kamer, ondanks een negatief advies van Ollongren, een motie aan om het op te heffen.

In een brief aan de Kamer geeft de minister nu, mede namens de minister van Buitenlandse Zaken, aan de motie wel te zullen uitvoeren.

EU vs Disinfo is een Europese taakgroep die zich bezighoudt met Russische desinformatie en nepnieuws. Op hun site staat een lange lijst artikelen die volgens de EU leugens bevatten. De taakgroep kwam in het nieuws toen bekend werd dat NPO Radio1, De Gelderlander, The Post Online (TPO) en GeenStijl werden beschuldigd van het verspreiden van nepnieuws. GeenStijl dreigde met een rechtszaak en andere media sloten daarbij aan. Inmiddels heeft EU vs Disinfo de beschuldigingen ingetrokken.

Lees ook:
- Zo opereert het nepnieuwsbureau van de EU

- Bij de EU beoordelen 14 mensen nepnieuws

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.