— vrijdag 9 maart 2018, 08:42 | 0 reacties, praat mee

EU vs Disinfo trekt ook beschuldigingen Gelderlander in

Een artikel met de fabrikant van Buk-raketten dat De Gelderlander publiceerde is onterecht aangemerkt als nepnieuws. Dat geeft EU vs Disinfo toe in een verklaring. De melding is als gevolg daarvan ingetrokken. De zaak kwam aan het rollen na een klacht van De Persgroep dat stelde de commissie voor de rechter te slepen, schrijft De Gelderlander. Het kort geding lijkt nu van de baan.

Eerder al werden beschuldigingen tegenover GeenStijl en The Post Online ingetrokken door EU vs Disinfo. De beschuldigingen zouden in deze gevallen gebaseerd zijn op een vertaalfout. De taakgroep EU vs Disinfo houdt zich bezig met het opsporen van Russisch nepnieuws en desinformatie en publiceerde eerder dit jaar een lijst met artikelen die volgens de EU leugens zouden bevatten.

Binnen de Nederlandse politiek is inmiddels weerstand ontstaan tegen de club. Diverse partijen riepen minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) op zich hard te maken voor opheffing van de organisatie.

Bekijk meer van

EU vs Disinfo De Gelderlander

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.