— vrijdag 9 maart 2018, 08:42 | 0 reacties, praat mee

EU vs Disinfo trekt ook beschuldigingen Gelderlander in

Een artikel met de fabrikant van Buk-raketten dat De Gelderlander publiceerde is onterecht aangemerkt als nepnieuws. Dat geeft EU vs Disinfo toe in een verklaring. De melding is als gevolg daarvan ingetrokken. De zaak kwam aan het rollen na een klacht van De Persgroep dat stelde de commissie voor de rechter te slepen, schrijft De Gelderlander. Het kort geding lijkt nu van de baan. Laatste wijziging: 12 maart 2018, 11:59

Eerder al werden beschuldigingen tegenover GeenStijl en The Post Online ingetrokken door EU vs Disinfo. De beschuldigingen zouden in deze gevallen gebaseerd zijn op een vertaalfout. De taakgroep EU vs Disinfo houdt zich bezig met het opsporen van Russisch nepnieuws en desinformatie en publiceerde eerder dit jaar een lijst met artikelen die volgens de EU leugens zouden bevatten.

Binnen de Nederlandse politiek is inmiddels weerstand ontstaan tegen de club. Diverse partijen riepen minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) op zich hard te maken voor opheffing van de organisatie.

Bekijk meer van

EU vs Disinfo De Gelderlander

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.