basis naar compleet

— donderdag 22 juli 2021, 13:59 | 1 reactie, praat mee

Micha Kat opgepakt in Noord-Ierland

Publicist en complotdenker Micha Kat is woensdagavond in Noord-Ierland opgepakt op verzoek van de Nederlandse autoriteiten, bevestigt het Openbaar Ministerie in Den Haag aan de Stentor. Hij wordt in Nederland gezocht voor het beledigen en bedreigen van onder anderen RIVM-topman Jaap van Dissel via het alternatieve onlinekanaal Red Pill Journal. De rechter in Belfast beslist op zaterdag 7 augustus of Kat wordt overgeleverd aan Nederland. Laatste wijziging: 22 juli 2021, 14:31

In een voicemail-bericht dat op internet circuleert meldt Kat zijn aanhouding. “Ik ben opnieuw gearresteerd. Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren. Ze hadden het over uitlevering naar Nederland. God bless, bye bye”, zei Kat daarin.

Kat werd begin deze maand, samen met Joost Knevel en Wouter Raatgever, door de rechter gesommeerd te stoppen met het verspreiden van online complotverhalen over vermeende pedonetwerken en rituele kindermoorden in Bodegraven-Reeuwijk. Als het trio de smaad/laster niet verwijderd worden zij per persoon per dag aangeslagen voor 5.000 euro met een maximum van 200.000 euro. Daarna volgt gijzeling. Raatgever was al veroordeeld tot negen maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk, voor het maken van opruiende en bedreigende video’s. Kat en Knevel zitten in het buitenland.

Micha Kat is ook beheerder van De Bataafse Republiek, een chatgroep op Telegram met bijna 8000 leden. Deelnemers van die chatgroep openden begin deze maand een heksenjacht op enkele vaccinatiemedewerkers van de GGD. Koepelorganisatie GGD GHOR Nederland reageerde ‘met ontzetting’ op deze berichten en deed aangifte.

Kat is in 2017 al eens veroordeeld voor smaad, laster en bedreiging, aan het adres van NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff. In 2013 kreeg hij bijna een jaar celstraf omdat hij onder meer valse bommeldingen deed. Hij kreeg ook een proeftijd van twee jaar. Meer bij De Stentor

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Ilse Heemskerk, 26 juli 2021, 16:49

Beste redactie, graag nog een check op d/t-gebruik. Hartelijke groet, Ilse Heemskerk

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.