banner anp

— vrijdag 28 mei 2021, 12:45 | 0 reacties, praat mee

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk stapt naar rechter om complotdenkers aan te pakken

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft een noodverordening ingesteld bij begraafplaats Vredehof - © Robin Utrecht / ANP

Bodegraven-Reeuwijk gaat drie mensen aanpakken vanwege verstoring van de openbare orde middels ongefundeerde beschuldigingen op sociale mediaplatforms. De gemeente stapt naar de rechter. Volgens het AD gaat het om publicist Micha Kat, oud-Bodegraver Joost Knevel en Wouter Raatgever.

Volgens het AD gaat het om publicist Micha Kat, oud-Bodegraver Joost Knevel en Wouter Raatgever. Zij beschuldigen tientallen (onder andere vooraanstaande) inwoners van Bodegraven ervan dat zij in de jaren tachtig, vanuit een volgens hen satanistisch pedonetwerk, kinderen in hun woonplaats hebben vermoord. Dat leidde ertoe dat de begraafplaats Vredehof in Bodegraven afgelopen tijd werd overladen met aanhangers van deze theorieën, die er boeketten en briefjes neerlegden, tot afgrijzen van nabestaanden uit het dorp. Om dat te stoppen, kondigde de gemeente in maart een noodverordening af. Online gingen de beschuldigingen verder.

De gemeente had eerder al verzocht de uitingen offline te halen, maar Kat liet kort na het verstrijken van die deadline al weten daar niets voor te voelen, schrijft het AD. Daarom wordt nu de gang naar de rechter gemaakt. In afwachting van het verdere verloop hiervan zullen geen verdere mededelingen worden gedaan en/of vragen beantwoord, meldt de gemeente.

Bekijk meer van

Micha Kat Bodegraven-Reeuwijk

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.