— dinsdag 5 maart 2013, 15:45

Rechtbank veroordeelt Micha Kat

Micha Kat heeft van de rechtbank Den Haag een gevangenisstraf van 345 dagen opgelegd gekregen, waarvan 240 voorwaardelijk. Kat hoeft niet de cel in, omdat hij al 105 dagen in voorarrest heeft gezeten, bericht Advocatie.nl. De rechtbank is van oordeel dat wettig en overtuigend is bewezen dat Kat bommeldingen heeft gedaan bij het ministerie van Veiligheid en Justitie en advocatenkantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. Ook is laster en belaging van advocaten Yehudi Moszkowicz en Marjolijn Vissers bewezen. De vrijheid van meningsuiting is belangrijk, maar Kat heeft met zijn acties en artikelen "niet op een kritische of prikkelende wijze getracht het maatschappelijk debat of de politieke discussie aan te zwengelen maar verdachte heeft in dat kader meerdere personen in een kwaad daglicht gesteld." De rechtbank acht een inbreuk op zijn vrijheid van meningsuiting daarom gepast. Kat moet de lasterlijke en beledigende stukken van zijn site verwijderen en mag twee jaar geen nieuw strafbaar feit plegen, anders worden de 240 dagen cel alsnog van kracht. Volledige uitspraak BZ3281

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.