— maandag 30 augustus 2021, 09:20 | 0 reacties, praat mee

Micha Kat weer in cel wegens schenden voorwaarden voorlopige hechtenis

Publicist en complotdenker Micha Kat zit weer vast in een cel in Noord-Ierland. De complotdenker moest vrijdag in Belfast voor de rechter verschijnen, omdat hij de voorwaarden had geschonden tijdens de schorsing van zijn voorlopige hechtenis. Hij bleef bedreigende en opruiende tweets versturen via Twitter.

Kat werd begin deze maand, samen met twee andere complotdenkers, door de rechter gesommeerd te stoppen met het verspreiden van online complotverhalen over vermeende pedonetwerken en rituele kindermoorden in Bodegraven-Reeuwijk.

De rechtbank in Belfast besloot dat Kat blijft vastzitten tot de volgende zitting op vrijdag 3 september, zegt een woordvoerder van het OM in Den Haag. Dan moet Kat opnieuw voor de rechter verschijnen, die dan bepaalt of hij wordt uitgeleverd aan Nederland. Kat moet in Nederland een celstraf uitzitten van zes maanden vanwege een eerdere veroordeling voor smaad en laster. Hij werd vorige maand opgepakt in Noord-Ierland. Meer bij het AD

Bekijk meer van

Micha Kat Bodegraven-Reeuwijk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.