— woensdag 14 september 2022, 15:09 | 0 reacties, praat mee

Complotdenker Micha Kat langer vast in voorarrest

Jos Lammers / ANP

Complotdenker Micha Kat, die wordt verdacht van opruiing, blijft drie maanden langer vast in voorarrest. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Den Haag woensdag besloten. Een datum voor de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak wordt binnenkort bekend, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Laatste wijziging: 14 september 2022, 15:19

Kat zat sinds de zomer van vorig jaar vast in een cel in Noord-Ierland en werd onlangs overgeleverd aan Nederland. Hij wordt verdacht van zes gevallen van opruiing. De man wordt onder meer verdacht van opruiing tot geweld tegen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Ook zou hij hebben opgeroepen RIVM-directeur Jaap van Dissel te ontvoeren en te bedreigen.

Via het onlineplatform Red Pill Journal verspreidde Kat samen met medecomplotdenkers Wouter Raatgever en Joost Knevel ongefundeerde verhalen over vermeende satanische pedonetwerken en rituele kindermoorden in Bodegraven. Als gevolg van de internetuitzendingen kwamen tientallen complotdenkers begin vorig jaar naar een begraafplaats in Bodegraven om bloemen op kindergraven neer te leggen.

Raatgever en Knevel zijn hiervoor al veroordeeld. In een andere procedure oordeelde de rechtbank al dat de drie complotdenkers een schadevergoeding van ruim 215.000 euro moeten betalen aan de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Vrijdag dient bij de rechtbank in Den Haag een kort geding van de gemeente tegen Twitter. De gemeente eist dat Twitter een reeks berichten wist. Volgens de gemeente circuleren nog steeds tweets over zogenaamde pedofiele misdrijven in Bodegraven-Reeuwijk.

Bekijk meer van

Micha Kat Bodegraven-Reeuwijk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.