training eu starters

— donderdag 23 november 2017, 08:48 | 0 reacties, praat mee

Zes maanden cel voor publicist Kat

Kats website Revolutionair Online in 2015.

UPDATE Het Gerechtshof Leeuwarden heeft publicist Micha Kat veroordeeld tot een celstraf van zes maanden voor smaad aan het adres van NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff. In 2015 werd Kat tot tien maanden cel veroordeeld voor teksten over Gelauff, maar daartegen ging hij in beroep. Laatste wijziging: 23 november 2017, 14:03

Het AD meldt dat de straf nu lager uitvalt omdat de herberoordeling lang heeft geduurd en op onderdelen een lichter strafbaar verwijt (zoals belediging) is gekozen. Wel gaat het om een onvoorwaardelijke celstraf, volgens het Hof passend omdat Kat “stelselmatig en relatief langdurig handelde”.

In zijn uitingen zegt Kat te strijden tegen onder meer netwerken van pedofielen. Kat beschuldigt Gelauff ervan via de NOS-berichtgeving een netwerk van pedofielen te beschermen. Het Hof stelt “dat ieder weldenkend mens, derhalve ook verdachte, de wetenschap heeft dat de tekst niet anders kan worden beschouwd dan een ongefundeerde, ernstige en evident valselijke aantijging richting het slachtoffer die niet voor waar kan worden aangenomen.”

Dat bij teksten ook foto’s van Gelauff zijn geplaatst betekende een “grove inbreuk op de persoonlijke levenssfeer”. Kat was zelf niet bij de uitspraak aanwezig, omdat hij al jaren in het buitenland verkeert. Zijn advocaat Thijs Stapel laat per mail weten dat hij tegen de jongste uitspraak in cassatie gaat.

Bekijk meer van

Micha Kat Marcel Gelauff

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.