NVJ compleet lid

— dinsdag 15 september 2020, 14:14 | 0 reacties, praat mee

Meer vrouwen op lijst van beste verdieners van BBC

Meer vrouwen op lijst van beste verdieners van BBC
Zoe Ball, nummer 2 op de lijst van de beste verdiende medewerkers van de BBC - © Phil Lewis / SOPA Images / REX

Vier vrouwen staan inmiddels op de lijst van de 10 beste verdieners van de BBC, zo blijkt uit het jaarverslag van de Britse publieke omroep. Vorig jaar stonden er voor het eerst vrouwen op de die lijst, toen waren dat er nog drie.

Zoe Ball (Radio 2’s Zoe Ball Breakfast Show) is te vinden op plek twee en Fiona Bruce (Question Time en presentator bij BBC One), Vanessa Feltz (Radio 2 early Breakfast Show, Radio London Breakfast Show, Radio 2 cover) en Lauren Laverne (BBC 6 Music Breakfast Show, 6 Music Recommends, Radio 4’s Desert Island Discs, Mercury Music Prize), volgen respectievelijk op plek zes, zeven en acht.

Presentator van Match of the Day, Gary Lineker, staat op nummer 1 met een salaris van 1,7 miljoen pond, maar vandaag werd ook bekend dat hij een nieuw vijfjarig contract heeft ondertekend met een salarisreductie van 23 procent. Dan zou hij volgend jaar minder gaan verdienen dan de nummer twee Zoe Ball, becijferde de BBC.

Het jaarverslag bevat de salarissen van al het personeel dat meer dan 150.000 Britse pond verdiend. Daar staan niet de medewerkers op die werken voor de commerciële tak van de BBC. In totaal steeg het totale salaris in 2019/20 met 1 miljoen pond tot 144,6 miljoen pond. Opmerking die de BBC plaatst is dat de top 10 nog steeds bestaat uit witte mensen. De nieuwe topman Tim Davie zei dat de BBC “nog steeds werk te doen heeft” op dit gebied.

De totale loonkloof tussen mannen en vrouwen bij de BBC is gedaald van 6,7 procent naar 6,2 procent. De vorige directeur-generaal Tony Hall had beloofd om de loonkloof tussen mannen en vrouwen tegen 2020 te dichten. Eerder vandaag werd al bekend dat de BBC sinds het begin van het ongelijke beloningsschandaal 700 vrouwelijke medewerkers salarisverhoging heeft gegeven. Meer bij The Guardian

Lees ook:
BBC heeft 700 vrouwelijke medewerkers salarisverhoging gegeven sinds begin schandaal over ongelijke betaling (15 september 2020)
Voor het eerst vrouwen in top tien best betaalde presentatoren BBC

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.