onderzoek covid en journalistiek

— dinsdag 2 juli 2019, 14:40 | 0 reacties, praat mee

Voor het eerst vrouwen in top tien best betaalde presentatoren BBC

© Facundo Arriz Balaga / EPA

In de top tien van de bestbetaalde presentatoren van de BBC staan voor het eerst drie vrouwen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de publieke omroep.

De Britse publieke omroep de afgelopen jaren regelmatig onder vuur te liggen door de ongelijkheid in betaling tussen mannen en vrouwen. Ook vorig jaar waren de twaalf presentatoren met het hoogste salaris allemaal mannen.

Inmiddels zijn er dus drie vrouwen in de top tien terecht gekomen.  Het gaat om Strictly Come Dancing-presentatrice Claudia Winkleman (plek 8 met 370.000 pond), BBC Radio 2-presentatrice Zoe Ball (plek 9, met 370.000 pond) en Vanessa Feltz (10 met 355.000 pond) presentatrice van de Breakfast-show op BBC Radio Londen.

Oud-voetballer Gary Lineker staat nog steeds op plek 1 met een salaris van 1,75 miljoen pond.

Dit is het derde achtereenvolgende jaar waarin de Britse publieke omroep bekendmaakt wie er meer dan 150.000 pond. Het gaat om de periode tussen april 2018 en maart 2019. Overigens is er nog wel een kanttekening te plaatsen bij de lijst: de omroep brengt niet het salaris in kaart van de medewerkers die voor de commerciële tak van de BBC werken. Meer bij de BBC I / II

Bekijk meer van

BBC

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.