— donderdag 21 september 2023, 15:23 | 0 reacties, praat mee

Mediamagnaat Rupert Murdoch zet een punt achter zijn carrière

Rupert Murdoch, afgelopen juni bij een zomerfeestje in Londen. | Alamy

De Australische mediatmagnaat Rupert Murdoch (92) heeft zijn vertrek als topman van uitgeverij News Corporation en Fox News aangekondigd. Na zeventig jaar zal hij, vermoedelijk half november, zijn functie neerleggen. Zijn zoon Lachlan Murdoch wordt vanaf dat moment de absolute topman. Laatste wijziging: 21 september 2023, 15:45

Lachlan dankte zijn vader voor zijn visie, pioniersmentaliteit en onwrikbare vastberadendheid bij de bouw van het uitgeefimperium. Rupert Murdoch krijgt een erevoorzitterschap bij News Corporation en Fox News.

Hij houdt daarmee enige zeggenschap in het reilen en zeilen van zijn bedrijven.

De jaren van Murdoch en de bedrijven onder zijn hoede waren regelmatig reden tot controverse: van het afluisterschandalen bij Britse tabloids tot het aanjagen van complottheorieën via zender Fox News, veelal als gevolg van cynische nieuwskeuzes. Ook in de afgelopen maanden lag Fox onder vuur. Stemmachinefabrikant Dominion Voting Systems sleepte Fox na de rechter nadat in nieuwsuitzendingen meermaals herhaald werd dat er ‘verkiezingsfraude’ zou zijn gepleegd met de apparaten van Dominion. Ook werd presentator Tucker Carlson ontslagen na het verspreiden van zeer dubieuze complottheorieën.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.