Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— dinsdag 25 april 2023, 11:51 | 0 reacties, praat mee

Fox News dumpt anchor Tucker Carlson; mogelijk eerste in reeks

Een banier met Fox News-anchor Tucker Carlson aan de gevel van het Fox News-hoofdkantoor. De zender heeft de anchor onverwacht de deur gewezen. | EPA

Nieuwszender Fox News heeft gisteren onverwacht de samenwerking met anchor Tucker Carlson opgezegd. "We danken hem voor zijn bedrage over de jaren", luidde een sober bericht dat Fox News-woordvoering verspreidde. Het afscheid lijkt voor Carlson onverwacht te zijn gekomen. Laatste wijziging: 27 juli 2023, 09:27

Carlson sloot zijn laatste uitzending afgelopen vrijdag nog met een “zie jullie maandag” richting de kijkers af. Fox News meldt koeltjes dat die vrijdaguitzending Carlsons laatste was. De presentator werkte sinds 2009 voor de zender en was een populair gezicht.

Carlson gaf binnen zijn programma’s diverse complottheorieën en samenzweerders een podium. De claim dat president Biden aan zijn overwinning werd geholpen met behulp van frauduleuze stemmachines leidde tot een slepende rechtszaak met stemmachinefabrikant Dominion.

Die zaak werd vorige week geschikt voor een historisch hoog bedrag van 787,5 miljoen dollar. Het is onmogelijk die financiële aderlating los te zien van Carlsons vertrek. Op sociale media wordt gespeculeerd over de toekomst van andere Fox News-gezichten die ook doorlopend aanhangers van complottheorieën uitnodigden, zoals Sean Hannity en Laura Ingraham.

In zijn radioprogramma The Sean Hannity Show zegt Hannity dat het nieuws over Carlsons vertrek hem hard heeft geraakt. “Het moeilijkste is dat ik geen flauw benul, geen idee heb. Was dit Tuckers besluit? Kwam het van Fox? Was het in goed overleg? Ik weet het niet.”

In maart werd pijnlijk duidelijk dat geen van de anchors waarde hechtten aan de in hun programma’s opgevoerde beweringen, maar vooral bang waren kijkers te verliezen.

Fox News vult Carlsons tijdslot voorlopig met andere gezichten op de zender, tot vervanging is geregeld.

Bekijk meer van

Tucker Carlson Fox News Dominion

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.