— maandag 27 november 2017, 12:20 | 0 reacties, praat mee

Klacht tegen DWDD om reactie verkrachtingsclaim Jelle Brandt Corstius

© Koen van Weel / ANP

Gijs van Dam heeft middels zijn advocaat een klacht ingediend over De Wereld Draait Door. De televisiemaker eist excuses nadat Matthijs van Nieuwkerk hem een "smeerlap" noemde na beschuldigingen van Jelle Brandt Corstius van seksueel misbruik. Ook Frits Barend, Fremantle-directeur Georgette Schlick en BnnVara en RTL hebben sommaties ontvangen, meldt De Telegraaf.

De advocaat van Van Dam eist excuses en stelt hen ook aansprakelijk stelt voor de ontstane schade die haar cliënt lijdt.

BNNVARA zegt dat het klopt dat Van Dam een klacht heeft ingediend, maar weigert vooralsnog excuses aan te bieden: “Wij zijn er van overtuigd dat de makers binnen de context van dit programma, waar het gesprek van de dag gevoerd wordt, zorgvuldig hebben gehandeld. Wij zullen dit vanzelfsprekend onderbouwd aan de raadslieden van Gijs van Dam laten weten’’, reageert BNNVARA per mail.

Van Dam heeft overigens aangifte gedaan tegen Brandt Corstius van smaad en laster. Brandt Corstius heeft in navolging daarvan aangifte gedaan van verkrachting. Meer bij De Telegraaf (betaald, via Blendle) / AD

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.