— donderdag 15 november 2018, 13:33 | 0 reacties, praat mee

Jelle Brandt Corstius staakt verdere stappen in zaak Van Dam: ‘doel bereikt’

ANP

Jelle Brandt Corstius laat de zaak tegen tv-producent Gijs van Dam rusten, meldt het AD. Volgens Brand-Corstius' advocaat Nico Meijering heeft zijn cliënt "zijn doel bereikt" in de zaak rond een beschuldiging van verkrachting.

Afgelopen juli stelde het Openbaar Ministerie dat de aangifte van Brandt Corstius geen strafrechtelijk vervolg zal krijgen. Na onderzoek is er geen bewijs gevonden van dwang of drogeren, zoals Brandt Corstius zich herrinert. Ook een aangifte wegens smaad en laster die Van Dam vervolgens tegen Brandt Corstius deed vanwege die verkrachtingsclaim werd op dat moment geseponeerd.

Van Dam besloot wel door te gaan, omdat hij vindt dat Brandt Corstius met de claim zijn leven en bedrijf heeft geruïneerd.

Journalist Ton F. Van Dijk vraagt zich in een opiniërend stuk in HP/De Tijd af wat Brandt Corstius’ nu blijkbaar bereikte doel precies was. In oktober liet het blad Van Dam aan het woord over de verstrekkende gevolgen van de beschuldiging.

“De beschuldiging heeft slechts geleid tot een ravage in het leven van Gijs van Dam, die zich - net zoals iedere andere Nederlander -  niet kan verweren tegen een beschuldiging waarvoor geen bewijs bestaat”, aldus Van Dijk. Toen de zaak vorig jaar aan het rollen kwam, waren er meer geluiden dat een trial by media dreigde.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.