— woensdag 8 november 2017, 13:49 | 0 reacties, praat mee

Jelle Brandt Corstius doet officieel aangifte tegen tv-producent

ANP

Presentator Jelle Brandt Corstius heeft officieel aangifte gedaan in de zaak waarin hij tv-producent Gijs van Dam van verkrachting beschuldigt. Dat zou vijftien jaar geleden zijn gebeurd, toen beiden bij het televisieprogramma Barend & Van Dorp werkten. Laatste wijziging: 8 november 2017, 15:28

Dat er aangifte is gedaan, werd via Twitter gemeld door Brandt Corstius’ advocaat.

De zaak wordt in de media uitgevochten, nadat Brandt Corstius in Trouw over zijn ervaring vertelde in het kader van de vele #metoo-onthullingen van seksuele intimidatie nadat Hollywood-producent Harvey Weinstein van zijn voetstuk viel.

Brandt Corstius vertelde in Trouw niet wie hem zou hebben verkracht, maar later voelde de beschuldigde zich genoodzaakt zich in de media bekend te maken. Hij vertelde in talkshow Pauw dat het om seks met instemming ging en dat er nooit sprake van dwang is geweest. Die ontkenning maakte Brandt Corstius op zijn beurt “kwaad en verdrietig”, waarop hij aankondigde daadwerkelijk aangifte te zullen doen, hetgeen nu is gebeurd.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.