training eu starters

— dinsdag 24 oktober 2017, 08:30 | 0 reacties, praat mee

Jelle Brandt Corstius ook slachtoffer van seksueel misbruik

© ANP

Jelle Brandt Corstius is ook een slachtoffer van seksueel misbruik. De journalist en presentator werd in het begin van zijn televisiecarrière gedrogeerd en seksueel misbruikt. Corstius brengt naar aanleiding van #metoo zijn verhaal naar buiten in het dagblad Trouw. Laatste wijziging: 24 oktober 2017, 14:29

Sinds de bekendmaking van het Harvey Weinstein-schandaal delen mensen op sociale media met behulp van deze hashtag hun ervaring met seksuele intimidatie.

“In het prille begin van mijn televisiecarrière ben ik tijdens mijn werk gedrogeerd, en gedwongen tot orale seks, wat ‘verkrachting is’, schrijft hij in de krant. “Toen hij mij ook anaal wilde verkrachten nam een overlevingsinstinct het over en ben ik naar buiten gevlucht.”

De journalist vindt het belangrijk zijn verhaal delen zodat herhaling hopelijk voorkomen wordt. “Waarom zou ik de enige zijn? Wie weet hoe vaak deze persoon nog eens iets in het drankje gooit van een kwetsbare jongeling”, aldus Corstius.

Toch heeft de journalist besloten om het specifieke verhaal rond zijn misbruik niet te publiceren. “Het is zijn woord tegen mijn woord. Er zijn geen getuigen, ik ken - voorlopig - geen andere incidenten. Als het tot een rechtszaak zal komen is de kans groot dat hij mij succesvol beschuldigt van smaad, en ik een tweede hypotheek op mijn huis kan nemen om de schadevergoeding te betalen.”

Bij het programma Pauw spraken maandagavond ook drie vrouwen over hun ervaringen met seksuele intimidatie met een docent van de theaterschool. Een van de vrouwen vraagt zich af of mannen dat niet meemaken en stelt de vraag aan presentator Jeroen Pauw of hij het heeft meegemaakt dat hij door een meerdere werd uitgenodigd om heel duur te eten en te drinken, het over je baan te hebben en vervolgens een hand op je been voelt en dat er dan gezegd wordt: ‘zullen we het even over je carrière hebben Jeroen?’. “Nou,” zegt Pauw. “Dat heb ik allemaal wel meegemaakt, maar dat had meer te maken met mannen die mij - toen ik jong was zag ik er best leuk uit - en dat vonden mannen ook wel leuk. Zeker in die tijd waren er veel homo’s die een beetje op vaste plekken waren en die zaten aan me te duwen en trekken.” “Ik vond dat heel leerzaam.” [...] “zo moet je een vrouw niet versieren,dacht ik.” (vanaf 55 minuten) Meer bij Trouw (betaald, via Blendle)

Bekijk meer van

Jelle Brandt Corstius

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.