— woensdag 26 februari 2020, 09:39 | 0 reacties, praat mee

In media uitgevochten zaak rond zoon Amsterdamse burgemeester eindigt in 40 uur taakstraf

Halsema en Oey, vorig jaar op het Nederlands Filmfestival in Utrecht | Frans van Zijst / ANP

Robert Oey, man van de Amsterdamse burgemeester Halsema, legt zich neer bij een strafbeschikking van het Openbaar Ministerie en zal daarom vandaag niet voor de rechter verschijnen. Oey krijgt een taakstraf van 40 uur vanwege verboden wapenbezit - een onklaar gemaakt alarmpistool.

De toen 15-jarige zoon van Oey en Halsema werd vorig jaar gepakt voor vernielingen op een verlaten woonboot, en gooide daarbij het alarmpistool weg. Oey is filmmaker en stelde later dat het om een rekwisiet uit een film ging. Hij had geen vergunning voor het onklaar gemaakte pistool.

Er stak een mediastorm op, omdat - in het bijzonder volgens De Telegraaf, die het nieuws als eerste bracht - van een voorkeursbehandeling en doofpot sprake was. Voor minderjarige verdachten gelden strenge privacyregels. Frits van Exter beschreef vorig jaar voor Villamedia hoe publiek belang en privacy kunnen botsen.

Halsema schreef een open brief aan Amsterdammers over de kwestie. De Amsterdamse politie begon een onderzoek wie aan De Telegraaf had gelekt dat het bij de minderjarige verdachte om Halsema’s zoon ging.

Dat onderzoek werd begin dit jaar zonder resultaat gesloten.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.