— woensdag 22 augustus 2018, 11:02 | 0 reacties, praat mee

Paradijs stuurt open brief naar Halsema rond City-krant

In een open brief aan burgemeester Halsema van Amsterdam heeft uitgever Sjuul Paradijs van Trusted Media Publishers (TMP) zijn zorg overgebracht over de plannen om het huis-aan-huisblad City aan te pakken. Volgens het Amsterdamse stadsbestuur zou City bovenal reclame bevatten en zo bestaande regels omtrent reclamefolders omzeilen.

Villamedia schreef eerder over dit voornemen, dat Paradijs in zijn brief aan Halsema als een “volstrekt ongewenste inmenging van de overheid in de journalistieke vrijheden” betitelt. TMP is redactioneel verantwoordelijk voor City Amsterdam, een initiatief van H.A.H. Retail Uitgeverij uit Baarle-Nassau.

Paradijs wijst “voor wie twijfelt aan de journalistieke insteek van City” op de wekelijks ruim veertig verhalen, reportages en berichten over de stad die worden gemaakt door vier journalisten die aan de krant werken. City wordt mede mogelijk wordt gemaakt dankzij de steun van adverteerders, in een tijd dat “nieuwe journalistieke initiatieven op lokaal niveau niet of nauwelijks van de grond komen”, aldus Paradijs.

City bestaat voor ongeveer 88 procent uit advertenties; de rest uit journalistieke producties. In de brief haalt Paradijs er meerdere aan, over onder meer eenzaamheid in de grote stad, nieuwe horeca, stadsontwikkeling en jongerenwerkers.

De open brief (.pdf)

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.