website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Paradijs stuurt open brief naar Halsema rond City-krant

Lars Pasveer — Geplaatst in conflict op woensdag 22 augustus 2018, 11:02

Nieuws In een open brief aan burgemeester Halsema van Amsterdam heeft uitgever Sjuul Paradijs van Trusted Media Publishers (TMP) zijn zorg overgebracht over de plannen om het huis-aan-huisblad City aan te pakken. Volgens het Amsterdamse stadsbestuur zou City bovenal reclame bevatten en zo bestaande regels omtrent reclamefolders omzeilen.

Villamedia schreef eerder over dit voornemen, dat Paradijs in zijn brief aan Halsema als een “volstrekt ongewenste inmenging van de overheid in de journalistieke vrijheden” betitelt. TMP is redactioneel verantwoordelijk voor City Amsterdam, een initiatief van H.A.H. Retail Uitgeverij uit Baarle-Nassau.

Paradijs wijst “voor wie twijfelt aan de journalistieke insteek van City” op de wekelijks ruim veertig verhalen, reportages en berichten over de stad die worden gemaakt door vier journalisten die aan de krant werken. City wordt mede mogelijk wordt gemaakt dankzij de steun van adverteerders, in een tijd dat “nieuwe journalistieke initiatieven op lokaal niveau niet of nauwelijks van de grond komen”, aldus Paradijs.

City bestaat voor ongeveer 88 procent uit advertenties; de rest uit journalistieke producties. In de brief haalt Paradijs er meerdere aan, over onder meer eenzaamheid in de grote stad, nieuwe horeca, stadsontwikkeling en jongerenwerkers.

De open brief (.pdf)

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.