Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— woensdag 22 augustus 2018, 11:02 | 0 reacties, praat mee

Paradijs stuurt open brief naar Halsema rond City-krant

In een open brief aan burgemeester Halsema van Amsterdam heeft uitgever Sjuul Paradijs van Trusted Media Publishers (TMP) zijn zorg overgebracht over de plannen om het huis-aan-huisblad City aan te pakken. Volgens het Amsterdamse stadsbestuur zou City bovenal reclame bevatten en zo bestaande regels omtrent reclamefolders omzeilen. Laatste wijziging: 22 augustus 2018, 13:01

Villamedia schreef eerder over dit voornemen, dat Paradijs in zijn brief aan Halsema als een “volstrekt ongewenste inmenging van de overheid in de journalistieke vrijheden” betitelt. TMP is redactioneel verantwoordelijk voor City Amsterdam, een initiatief van H.A.H. Retail Uitgeverij uit Baarle-Nassau.

Paradijs wijst “voor wie twijfelt aan de journalistieke insteek van City” op de wekelijks ruim veertig verhalen, reportages en berichten over de stad die worden gemaakt door vier journalisten die aan de krant werken. City wordt mede mogelijk wordt gemaakt dankzij de steun van adverteerders, in een tijd dat “nieuwe journalistieke initiatieven op lokaal niveau niet of nauwelijks van de grond komen”, aldus Paradijs.

City bestaat voor ongeveer 88 procent uit advertenties; de rest uit journalistieke producties. In de brief haalt Paradijs er meerdere aan, over onder meer eenzaamheid in de grote stad, nieuwe horeca, stadsontwikkeling en jongerenwerkers.

De open brief (.pdf)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.