persveilig seminar

— woensdag 8 januari 2020, 11:39 | 0 reacties, praat mee

Justitie staakt onderzoek naar bronnen Telegraaf rond ‘burgemeesterslek’

De Amsterdamse burgemeester Halsema tijdens een vergadering | Jerry Lampen / ANP

De Rijksrecherche staakt een strafrechtelijk onderzoek naar aanleiding van berichtgeving in de De Telegraaf over burgemeestersbenoemingen waarover de krant had bericht. Laatste wijziging: 8 januari 2020, 11:41

Het dagblad schreef over onder meer de aanstelling van waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen en de latere definitieve benoeming van Femke Halsema tot burgemeester van Amsterdam. Vanwege mogelijke schending van de geheimhoudingsplicht begon justitie een onderzoek naar de bronnen van een Telegraaf-journalist.

Vanwege “onvoldoende wettig en overtuigd bewijs” en een gebrek aan “opsporingsindicaties die nog nader onderzoek rechtvaardigen” is het onderzoek beëindigd en de zaak geseponeerd, is het dagblad meegedeeld. Volgens het Openbaar Ministerie zijn tegen de journalist in kwestie geen opsporingsmiddelen ingezet.

Leden van de commissie die zich met de Amsterdamse burgemeestersbenoeming bezighielden zijn verhoord, waarbij ook historische verkeersgegevens van telefoonnummers zijn bekeken. Dat leverde geen concrete aanwijzingen op, meldt De Telegraaf.

Bekijk meer van

Femke Halsema De Telegraaf

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.