— woensdag 14 augustus 2019, 16:00 | 2 reacties, praat mee

De burgemeester en haar zoon: Hoe weeg je privacy af tegen publiek belang?

Na lezing van De Telegraaf vanmorgen stelde ik mezelf de vraag wat ik zou doen als ik getipt zou worden over de zoon van de burgemeester van Amsterdam. Omdat ik daar niet meteen het antwoord op had, deelde ik deze ‘journalistieke gewetensvraag’ op Twitter – soms moet je geloven in het goede van sociale media.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Karl Hammer, 15 augustus 2019, 12:47

Citaat: “Wel zijn op verzoek de gegevens van de zoon in de informatiesystemen afgeschermd, omdat volgens de advocaat de ervaring leert dat politiemensen daarin graag ‘neuzen’.” Zit daar niet een groter probleem; politiemensen die graag ‘neuzen’ in informatiesystemen?

Frank Meurs, 15 augustus 2019, 12:49

Zoals zovelen ziet de schrijver over het hoofd welke mate van privacybescherming een 15-jarige in dit land geniet. Die is vrij absoluut. De vraag “wel of niet publiceren” is dan ook hypothetisch voor fatsoenlijke mensen. Natuurlijk zou men de privacybescherming van 15-jarigen ter discussie kunnen stellen. Maar geen mens zal daarvoor de toekomst van een individuele 15-jarige willen ruïneren. Overigens: de ‘afscherming van gegevens’ genieten alle ruim duizend Nederlandse wethouders. Ook een discussiepunt wellicht, maar niet over de rug van een vijftienjarige.

Frank Meurs, oud wethouder jeugd en journalist, stal op z’n 15e een treinstel maar werd nooit gepakt.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.