word studentlid

— vrijdag 22 december 2017, 14:00 | 0 reacties, praat mee

Het best gelezen op Villamedia #6: De overname van TMG

Het best gelezen op Villamedia #6: De overname van TMG
© ANP

2017 was een onrustig jaar voor de Telegraaf Media Groep (TMG). De regionale kranten werden samen met dagblad De Telegraaf verkocht en er vielen ontslagen. Het concern was de inzet van een langdurige overnamestrijd tussen het Vlaamse Mediahuis en John de Mols Talpa. Laatste wijziging: 24 december 2017, 13:30

Mediahuis - ook uitgever van NRC - trok uiteindelijk, samen met investeringspartner VP Exploitatie, aan het langste eind. Mediatopman Gert Ysebaert vertelt na de overname aan Villamedia over de plannen die hij heeft met de verschillende onderdelen van TMG. Op de vraag wat hij gaat doen met John de Mol, die nog altijd 40 procent van de aandelen in handen heeft, zegt hij:

‘Dat moet je niet aan mij vragen. Vraag het aan hem. Ik vind zijn houding onbegrijpelijk eerlijk gezegd. De keer dat hij gesproken heeft, heeft hij gezegd ‘ik wil geen patstelling voor het bedrijf’. Dat komt hij niet na.’

(Tekst gaat verder onder afbeelding)

De redactie van De Telegraaf was gedurende het proces hopeloos verdeeld over welk scenario het beste was voor de krant. Top-verslaggevers spraken zich uit voor De Mol terwijl de inspraakorganen meer in Mediahuis zagen. Hoofdredacteur van De Telegraaf, Paul Jansen, hield zich stil. Een interview zat er niet in. Pas nadat de overname door het Vlaamse Mediahuis helemaal rond was, wilde hij met Villamedia een beetje terug, en vooral vooruit kijken.

Inmiddels lijkt de rust enigszins wedergekeerd. Begin deze maand tekenden TMG en de nieuwe moeder Mediahuis zelfs een vredesakkoord met Talpa. John de Mol verkoopt zijn TMG-aandelenpakket en krijgt in ruil de volledige controle over gezamenlijke radiobelangen.

Tot het einde van het jaar blikken we terug op de best gelezen Villamedia-artikelen van 2017.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.