website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Redactieraad Telegraaf gaat voor Mediahuis

Dolf Rogmans — Geplaatst in dagblad op maandag 30 januari 2017, 16:33

Nieuws

De redactieraad van De Telegraaf heeft ‘het gevoel dat overname van TMG door Mediahuis het meest in het belang van De Telegraaf in al zijn verschijningsvormen zou zijn’. Tegelijk spreekt de redactieraad de ‘hoop uit dat Talpa/John de Mol op korte termijn meer duidelijkheid zal geven over hun plannen met De Telegraaf.

Dat schrijft de redactieraad maandag aan de Raad van Commissarissen, Raad van Bestuur, directie, centrale ondernemingsraad, Mediahuis en Talpa.

De brief lijkt echter vooral aan John de Mol gericht met het verzoek meer duidelijkheid te geven.

Het vertegenwoordigende orgaan van de redactie van De Telegraaf schrijft dat Mediahuis via meerdere kanalen duidelijk heeft gemaakt wat ze met de iconische titel De Telegraaf  van plan is.

En dat John de Mol, die zich inmiddels ook in de overnamestrijd heeft gemengd, geen nadere toelichting heeft gegeven.

‘Wij voelen ons het beste thuis bij een bedrijf dat hart heeft voor De Telegraaf, zowel in print als online. Mediahuis heeft op dat gebied een belangrijke en vertrouwenwekkende historie. Van Talpa/John de Mol weten we (nog) te weinig om daar op dit moment gerust over te zijn. De huidige belangen van Talpa lijken met name bij de radio- en videotak te liggen’, schrijft de raad

Een woordvoerder van John de Mol kon nog niet reageren. Op haar verzoek is per mail de vraag verstuurd wat de reactie van Talpa/John de Mol is.

De directie van De Telegraaf heeft zowel na het bod van Mediahuis als dat van De Mol laten weten de aanbieding te bestuderen en heeft nog geen standpunt ingenomen.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.