basis naar compleet

— maandag 30 januari 2017, 16:33 | 0 reacties, praat mee

Redactieraad Telegraaf gaat voor Mediahuis

De redactieraad van De Telegraaf heeft 'het gevoel dat overname van TMG door Mediahuis het meest in het belang van De Telegraaf in al zijn verschijningsvormen zou zijn'. Tegelijk spreekt de redactieraad de 'hoop uit dat Talpa/John de Mol op korte termijn meer duidelijkheid zal geven over hun plannen met De Telegraaf. Laatste wijziging: 30 januari 2017, 17:20

Dat schrijft de redactieraad maandag aan de Raad van Commissarissen, Raad van Bestuur, directie, centrale ondernemingsraad, Mediahuis en Talpa.

De brief lijkt echter vooral aan John de Mol gericht met het verzoek meer duidelijkheid te geven.

Het vertegenwoordigende orgaan van de redactie van De Telegraaf schrijft dat Mediahuis via meerdere kanalen duidelijk heeft gemaakt wat ze met de iconische titel De Telegraaf  van plan is.

En dat John de Mol, die zich inmiddels ook in de overnamestrijd heeft gemengd, geen nadere toelichting heeft gegeven.

‘Wij voelen ons het beste thuis bij een bedrijf dat hart heeft voor De Telegraaf, zowel in print als online. Mediahuis heeft op dat gebied een belangrijke en vertrouwenwekkende historie. Van Talpa/John de Mol weten we (nog) te weinig om daar op dit moment gerust over te zijn. De huidige belangen van Talpa lijken met name bij de radio- en videotak te liggen’, schrijft de raad

Een woordvoerder van John de Mol kon nog niet reageren. Op haar verzoek is per mail de vraag verstuurd wat de reactie van Talpa/John de Mol is.

De directie van De Telegraaf heeft zowel na het bod van Mediahuis als dat van De Mol laten weten de aanbieding te bestuderen en heeft nog geen standpunt ingenomen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.