word studentlid

— dinsdag 2 mei 2017, 08:28 | 0 reacties, praat mee

TMG en NRC mogen onder één dak

TMG en NRC mogen onder één dak
© Jeroen Jumelet | ANP

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft maandag groen licht gegeven voor de overname van de Telegraaf Media Groep (TMG) door Mediahuis. De toezichthouder voorziet geen problemen op het gebied van concurrentie als straks drie landelijke dagbladen onder de vlag van Mediahuis vallen. Het bedrijf is sinds 2015 ook eigenaar van NRC Handelsblad en nrc.next.

‘De dagbladen De Telegraaf en NRC Handelsblad/nrc.next hebben elk hun eigen publiek. Lezers stappen vrijwel niet over tussen deze landelijke kranten’, stelt ACM in een persbericht. ‘Ook de regionale kranten van beide partijen zijn geen concurrenten van elkaar of concurrenten van landelijke dagbladen. De krantenlezer houdt dezelfde keuzemogelijkheden na deze overname.’ Volgens Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter van de ACM, zal de overname dan ook geen gevolgen hebben voor de dagbladen. ‘De kranten blijven bestaan.’

Hiermee is de overname nog altijd niet officieel afgerond. Mediahuis is al maanden verwikkeld in een overnamestrijd met John de Mol. Die verhoogde in maart nog zijn bod op het mediabedrijf naar 6,50 euro per aandeel, tegen 6 euro van Mediahuis. De kans dat De Mol alsnog de nieuwe eigenaar wordt van het mediabedrijf is echter klein: Mediahuis en VP Exploitatie van de familie Van Puijenbroek -  al decennialang grootaandeelhouder van TMG - hebben samen bijna zestig procent van de aandelen in handen.

 

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.