PersVeilig

— maandag 19 juni 2017, 11:04 | 0 reacties, praat mee

TMG naar Mediahuis: wat brengt de toekomst?

ANP

Nu de overname van Telegraaf Media Groep (TMG) door het Vlaamse Mediahuis en investeringspartner VP Exploitatie feitelijk rond is, buigen kenners zich over de vraag welke veranderingen mogelijk worden doorgevoerd binnen het concern. Laatste wijziging: 20 juni 2017, 13:45

In de Volkskrant klinken positieve ervaringen van dagbladen die eerder in Vlaamse handen overgingen. “Mediahuis is er in geslaagd onze jaarlijkse oplagedaling van 5 procent te halveren. Omdat de prijs is verhoogd, blijft de omzet zelfs stabiel”, aldus Huub Paulissen, voormalig hoofdredacteur van De Limburger en Limburgs Dagblad.

Hoofdredacteur Peter Vandermeersch van NRC Handelsblad (de krant werd in 2015 door Mediahuis gekocht) zegt dat er bij de Vlamingen verbazing is over het feit dat een krant als de Telegraaf met 400.000 exemplaren oplage moeite heeft winst te maken. Dankzij slepende interne meningsverschillen over een toekomst met nadruk op digitaal of juist papier koopt Mediahuis volgens Vandermeersch met TMG wel “een bedrijf in crisis”.

“Mediahuis heeft nooit eerder zoiets gedaan, maar ik denk dat ze een goede brandweerman kunnen zijn”, aldus Vandermeersch. Hij verwacht dat Mediahuis “heel precies en rustig” kijkt naar de gewenste rendementen en dan de hoofdredacties veel vrijheid zullen gunnen, mits die rendementen gehaald worden.

“Ze volgen alles met enthousiasmerende belangstelling, met respect voor de redactionele onafhankelijkheid”, aldus Vandermeersch. Onduidelijke factor in de TMG-overname blijft John de Mol, die met ruim 29 procent van de aandelen geen beleidszeggenschap heeft, maar als grootaandeelhouder wel een invloedrijke positie heeft ingenomen. Meer bij de Volkskrant [Blendle-link]

Bekijk meer van

VP Exploitatie TMG Mediahuis

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.