word studentlid

— maandag 5 februari 2024, 15:14 | 0 reacties, praat mee

Juridische stappen Frans Klein na rapport-Van Rijn nu nog niet aan de orde

Juridische stappen Frans Klein na rapport-Van Rijn nu nog niet aan de orde
© Jeroen Jumelet

Frans Klein is in gesprek met zijn advocaten omdat hij vindt dat de commissie-Van Rijn niet zorgvuldig genoeg te werk is gegaan. De advocaten van Klein, Geert-Jan en Carry Knoops, stellen dat er nu nog geen juridische stappen genomen gaan worden, meldt NU.nl. Maar ze benadrukken wel dat de eventuele stappen "geen afbreuk" doen aan de meldingen in het rapport en dat zij die niet willen bagatelliseren. Laatste wijziging: 6 februari 2024, 14:59

Eerder meldde De Telegraaf dat er gepraat werd over mogelijke juridische stappen.

Nadat vorige week het langverwachte onderzoeksrapport over veiligheid en grensoverschrijdend gedrag bij de Nederlandse Publieke Omroep is gepubliceerd meldden zijn advocaten al dat Klein vond dat de commissie niet zorgvuldig genoeg is geweest. Er zou niet adequaat genoeg hoor en wederhoor bij hem zijn gedaan en werd er “niet of nauwelijks” iets met zijn bezwaren gedaan nadat Klein een deel van het conceptrapport had mogen inzien.

Naar aanleiding van de publicaties in de Volkskrant over vermeend grensoverschrijdend gedrag van Matthijs van Nieuwkerk bij DWDD werd de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OCGO) in het leven geroepen om onderzoek te doen naar de werkcultuur bij de NPO. Klein was als voormalig omroepbaas van de VARA jarenlang verantwoordelijk voor DWDD.

Klein trad in 2022, toen de verhalen naar buiten kwamen, tijdelijk terug als Directeur Video omwille van de onafhankelijkheid van het nog lopende onderzoek naar de sociale veiligheid binnen de publieke omroep. Eind juli 2023 werd bekend dat hij definitief opstapte. Een week later werd duidelijk dat hij aan de slag zou gaan als directeur Televisie bij Talpa Network. Talpa heeft sinds de presentatie van het rapport nog niet gereageerd op de samenwerking met Klein.

Hier kan je alles vinden met betrekking tot het rapport van de commissie Van Rijn.

Wil je meer weten over misstanden bij programma’s en wat werkgevers tegen onveiligheid doen, dan is hier een overzicht te vinden.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.