word studentlid

— vrijdag 22 december 2023, 11:00 | 0 reacties, praat mee

Hier hadden we het over in 2023 #6: grensoverschrijdend gedrag op de kaart gezet

Hier hadden we het over in 2023 #6: grensoverschrijdend gedrag op de kaart gezet
© Tjeerd Royaards

Tim Hofman werd Journalist van het jaar nadat hij misstanden aan de kaak had gesteld bij tv-programma The Voice of Holland. Met die waardering voor het onthullen van misstanden was het natuurlijk niet magisch gedaan met (meldingen over) grensoverschrijdend gedrag. Sterker, er kwamen nóg meer misstanden aan het licht. Zo bleek er het nodige mis De Wereld Draait Door (DWDD) en de NOS Sport-redactie bleek een puberale kleedkamer. Pluspunt: media zijn zich meer dan ooit bewust dat grensoverschrijdend gedrag gemeld en ingeperkt moet worden.

Deze artikelen moet je gelezen hebben
# Bewustwording begint bij de top. Media hebben niet stilgezeten om actie te ondernemen na alle meldingen van misstanden zo blijkt uit dit artikel waarbij diverse mediaorganisaties werd gevraagd hoe ze een sociaal veilige werksfeer helpen creëren.

# Afgelopen zomer hadden we een interview met Aïcha Marghadi. Zij trok de beerput bij NOS Sport open. Marghadi heeft wel het gevoel dat er meer verandering nodig is. En dat kan volgens haar door educatie. “Ik heb er veel over nagedacht en kom daar steeds weer bij uit. Educatie van de huidige generatie, om het te herkennen en ze te leren voor zichzelf op te komen. Maar ook bewustwording bij de oudere garde. Opvoeding is ook essentieel: jongens leren hoe ze met vrouwen omgaan en vrouwen hoe ze hun grenzen kunnen aangeven en bewaken.”

# Naar aanleiding van alle meldingen startte de publieke omroepen diverse onderzoeken. De NOS liet een externe, onafhankelijke partij onderzoek doen. In totaal is er met 243 medewerkers gesproken en vulde ruim tweederde van alle medewerkers van NOS Sport een online enquête in. Jammer is alleen dat het in het persbericht over de uitkomsten het weinig specifiek is en het bij algemeenheden blijft. De NOS wil geen meldingen doen over de vervolgstappen binnen de omroep. Het gaat er vooral over ‘dat de interne organisatie op een aantal punten uit balans is. Er is noodzaak om die balans te herstellen, omdat een deel van de werknemers daar last van heeft.”

# Hopelijk wordt er meer duidelijk als de resultaten van het onafhankelijke onderzoek naar de werkcultuur bij de gehele NPO van de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO) wordt gepresenteerd. Dat moet in principe eind januari volgend jaar verschijnen, meldde commissievoorzitter en oud-minister Martin van Rijn eerder.

# De commissievoorzitter sprak zich ook al uit over het stopzetten van de talkshow Op1. De medewerkers van de talkshow moesten in de krant lezen dat het programma stopt. “Dat is niet gebruikelijk, zullen we maar zeggen.” [...] “Ik kan me voorstellen dat mensen zich daar zorgen over maken. Tot een normale werkcultuur behoort natuurlijk dat je mensen netjes informeert over wat er gaat veranderen.”

# Tot menigeens verrassing heeft RTL Nederland niet gewacht op de conclusies en aanbevelingen van de commissie van Rijn. Presentator Matthijs van Nieuwkerk kreeg al een vierjarig contract aangeboden. Van Rijn beklemtoonde dat de ‘gevolgen, die de gebeurtenissen op de medewerkers hebben gehad en nog steeds hebben, groot is’. Daarom benadrukt hij te hopen ‘dat er geleerd wordt van het verleden’ en gaat hij ‘ervan uit dat alle betrokkenen de aanbevelingen van ons rapport ter harte zullen nemen’.

Programmadirecteur Peter van der Vorst van RTL stelde in een verklaring dat Van Nieuwkerk zich bij RTL moet houden aan het Mediapact Respectvol Samenwerken dat tot stand kwam na de misstanden achter de schermen van het programma The Voice of Holland.

# De commerciële zenders zijn overigens niet meegenomen in het onderzoek van Van Rijn, dat zich enkel op de NPO richt. De commerciëlen zitten echter niet stil op dat gebied. Afgelopen zomer is er bij RTL Nieuws een onderzoek geweest, vertelde Ilse Openneer.

Openneer: “We vingen signalen op dat het op sommige vlakken ook beter kon bij het Nieuws. Toen hebben we gezegd: oké, dan willen we graag weten hoe dat zit. [...] Één aspect dat in mijn ogen onderbelicht blijft in deze discussie is dat als men zich niet veilig voelt in mediaorganisaties, mensen zich veel minder vrij voelen om ergens iets tegenin te brengen - een tegenstelde mening te laten horen. En dat is in mijn ogen funest voor een journalistieke bedrijf. Wat voor rol of functie je ook hebt, iedereen moet zich hier vrij voelen om zich te mengen in de journalistieke discussie en te durven zeggen wat hij of zij denkt of vindt.”

Wordt vervolgd in 2024.

 

 

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.