word studentlid

— donderdag 1 februari 2024, 19:15 | 0 reacties, praat mee

Frans Klein: ‘Commissie Van Rijn is niet zorgvuldig genoeg te werk gegaan’

Frans Klein: ‘Commissie Van Rijn is niet zorgvuldig genoeg te werk gegaan’
© ANP / Patrick Harderwijk

Frans Klein is kritisch over de manier waarop de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO), ook wel Commissie-Van Rijn genoemd, te werk is gegaan in het onderzoek naar de sociale veiligheid bij de publieke omroep. Volgens de voormalig NPO-directeur is de commissie niet zorgvuldig genoeg te werk gegaan, laten zijn advocaten Geert-Jan Knoops en Carry Knoops-Hamburger weten. Laatste wijziging: 2 februari 2024, 09:09

Klein vindt onder meer dat er niet adequaat genoeg hoor en wederhoor bij hem is gedaan. Ook werd “niet of nauwelijks” iets met zijn bezwaren gedaan nadat Klein een deel van het conceptrapport had mogen inzien. Dat doet verder “geen afbreuk” aan de meldingen in het rapport, benadrukken Knoops en Knoops.

“Dat willen we ook niet bagatelliseren.”

‘Niets gezien, niets gehoord, niets gedaan’: Dit moet je weten over het rapport van de Commissie van Rijn

‘Eerst laten bezinken’
Of er mogelijk stappen worden ondernomen, weet het advocatenduo nog niet. Die vraag komt nog te vroeg, stellen zij.

“Wij hebben afgesproken dat we eerst even alles laten bezinken, want er is natuurlijk veel gebeurd vandaag. Ook voor meneer Klein, die moet het allemaal laten bezinken. En we gaan dat volgende week bekijken of dit inderdaad nog verdere gevolgen zal moeten hebben. Het is denk ik ook niet het moment om daar iets over te zeggen, want het gaat natuurlijk niet primair om de melders, de mensen die dit hebben ervaren.”

Klein, inmiddels directeur bij Talpa, erkende eerder via zijn advocaten dat er “zaken niet goed” zijn gegaan bij De Wereld Draait Door.

“Dat is heel verdrietig en spijt me oprecht”. Klein was als voormalig omroepbaas van de VARA jarenlang verantwoordelijk voor het programma.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.