training eu starters

— zaterdag 19 november 2022, 07:54 | 0 reacties, praat mee

Tim Hofman: BNNVARA moet zorgen dat dit nooit meer gebeurt

© Robin Utrecht / ANP

Presentator en programmamaker Tim Hofman is "uiteraard ook geschrokken" van het artikel waarin de Volkskrant schrijft over grensoverschrijdend gedrag door Matthijs van Nieuwkerk. Laatste wijziging: 23 november 2022, 15:13

Dat schrijft de 34-jarige presentator op Instagram. “Dit is op alle vlakken buitensporig”, zegt Hofman, die zelf ook vaak te gast is geweest bij De Wereld Draait Door (DWDD). “De directie van BNNVARA moet zorgen dat dit nooit meer gebeurt.”

Lees ook: ‘Medewerkers durven door tijdelijke contracten geen misstanden bij omroep te melden’

BOOS ontving geen meldingen
De directie van de omroep heeft Hofman naar eigen zeggen “op het hart gedrukt dat ze het daar mee eens zijn”. Ook zegt Hofman “de geruchten die rondgingen in de media” over Van Nieuwkerk te kennen.

“We hebben geen meldingen gehad bij BOOS, zoals dat bij The Voice of Holland wel het geval was.” De presentator vindt dat “alles dat in het stuk” van de Volkskrant staat “alle perken te buiten gaat en nooit meer mag gebeuren”.

De Volkskrant sprak met ruim vijftig voormalig medewerkers van de talkshow over “grensoverschrijdend gedrag” van de 62-jarige Van Nieuwkerk, die lange tijd een van de bestbetaalde presentatoren van de NPO was. Het ging volgens de medewerkers om “extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen”. Tientallen werknemers vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden.

Lees ook: Grensoverschrijdend gedrag bij DWDD door Matthijs van Nieuwkerk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.