— dinsdag 22 november 2022, 14:08 | 0 reacties, praat mee

NPO-directeur Frans Klein legt functie tijdelijk neer

Frans Klein legt zijn functie als NPO-directeur neer, heeft de publieke omroep zojuist bekendgemaakt. Na de onthullingen over De Wereld Draait Door (DWDD) was Klein onder vuur komen te liggen: hij was als mediadirecteur van omroep Vara tot 2014 betrokken bij de talkshow. Laatste wijziging: 22 november 2022, 15:05

De raad van bestuur van NPO heeft opdracht gegeven voor een extern en onafhankelijk onderzoek naar De Wereld Draait Door, schrijft de NPO in een persbericht.

Het onafhankelijke onderzoek moet gaan over wat er precies is gebeurd achter de schermen bij DWDD. Onderdeel van het onderzoek is ook wat er is gedaan met signalen aan leidinggevenden.

Dit geldt voor alle betrokkenen en leidinggevenden bij destijds DWDD en BNNVARA en dus ook voor huidig NPO-directeur video Frans Klein. Om te voorkomen dat er discussie kan ontstaan over de onafhankelijkheid van het onderzoek heeft Frans Klein aangegeven tijdelijk zijn functie neer te leggen in afwachting van de uitkomsten ervan.

Lees ook: Matthijs van Nieuwkerk niet in Top 2000, toekomst programma onzeker

Daarnaast meldt de NPO dat het onderzoek naar de werkomstandigheden bij het BNNVARA-programma DWDD extern zal worden belegd bij een onafhankelijke partij. BNNVARA-directeur Suzanne Kunzeler sprak maandagavond in Nieuwsuur uit dat de NPO het onderzoek onmogelijk zelf zou kunnen uitvoeren, omdat Frans Klein daar nu de positie directeur Video bekleedt.

Deze week wordt bepaald welke onderzoekers dit onafhankelijke onderzoek zullen uitvoeren. Zij worden daarin bijgestaan door een extern onderzoeksbureau. Ook zal er een externe adviescommissie worden ingesteld die de kwaliteit van het onderzoek bewaakt, aldus de NPO.

Bekijk meer van

Frans Klein

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.