— donderdag 14 april 2022, 12:46 | 0 reacties, praat mee

Elon Musk wil voor 38 miljard euro héél Twitter inlijven

Musks gedrag op Twitter kwam hem in het verleden op boetes van de beurstoezichthouder en rechtszaken wegens smaad te staan | SOPA

Elon Musk doet een poging volledig eigenaar te worden van Twitter, blijkt uit bij de beurstoezichthouder ingediende documenten. Musk zou daar bijna 38 miljard euro voor moeten neerleggen, als zijn aanbod van 54,20 dollar per aandeel wordt geaccepteerd. Musk zegt dat hij geen vertrouwen heeft in de huidige leiding van het bedrijf. Laatste wijziging: 17 december 2022, 11:27

Musk werd eerder deze week door andere aandeelhouders van Twitter aangeklaagd, omdat hij zijn recente uitbreiding van een belang (ruim 9 procent, red.) in het platform verzweeg. Toen hij het publiek maakte steeg de koers en verdiende Musk ruim honderd miljoen dollar. De klagers stellen dat sommigen aandelen langer hadden aangehouden, als het nieuws op tijd was gemeld.

Volgens Musk moet Twitter een platform worden voor ongelimiteerde uitingsvrijheid en is de huidige opzet een beperking voor groei.

Het bod van ruim 54 dollar per aandeel ligt 38 procent boven de slotkoers van 1 april, toen het nieuws van Musks uitbreiding van het belang bekend werd. De prijs per aandeel staat op het moment van schrijven op bijna 46 dollar. Twitter bood hem een bestuurszetel aan, maar Musk zag daar van af.

Dat gaf hem onder meer de vrijheid om zoveel aandelen te verwerven als hij wil. De bestuurszetel gaat wat dat betreft gepaard met een plafond van rond 14 procent.

Commentatoren van onder meer de Washington Post en de New York Times zijn bezorgd over de wurggreep die Musk heeft op het bedrijf.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.