banner festival 23

— maandag 11 april 2022, 12:02 | 0 reacties, praat mee

Elon Musk toch niet in Raad van Bestuur Twitter; mogelijk handel met voorkennis

Tesla-topman Elon Musk bij de opening van een nieuwe fabriek in Austin, Texas. Achter hem de elektrische 'Cybertruck' die na jaren vertraging in productie moet gaan | Jay Janner / USA Today / SIPA

Elon Musk, die recent hoofdaandeelhouder van Twitter werd to the tune of bijna 3 miljard dollar, wordt toch geen lid van de Raad van Bestuur bij het platform. Die zetel werd Musk aangeboden, maar die besloot onlangs niet actief te worden. Wel staat Twitter volgens topman Parag Agrawal "open voor suggesties" van de miljardair. Laatste wijziging: 11 april 2022, 14:59

Musk zou eigenlijk per 9 april lid worden. Dat hij geen bestuurslid wordt “is wellicht maar goed ook”, schrijft Agrawal. De aankondiging van Musks grootaandeelhouderschap bracht veel rumoer, niet in de laatste plaats omdat een door Musk gewenste edit-knop blijkbaar direct in productie ging.

Op 1 april had Twitter nog gegrapt aan een edit-functie te werken.

Laten we de ruis verstommen, schrijft Agrawal aan collega’s. “Er ligt voldoende afleiding op ons pad, maar doelen en prioriteiten zijn ongewijzigd. De keuzes die we maken en hoe we die uitvoeren ligt in onze handen, en bij niemand anders”, aldus Agrawal in een verwijzing naar de Musk-ophef.

De aandelenaankoop kan voor Musk nog een staartje krijgen, aldus hoogleraar en jurist Robert Reich. Musk verwierf aandelen zonder dat direct bij de Amerikaanse toezichthouder van effectenbeurzen SEC te melden. Hij kocht ze half maart voor 39 dollar per aandeel, maar na zijn bekendmaking op 4 april dat hij grootaandeelhouder was geworden, steeg de koers en verdiende Musk in één klap 156 miljoen dollar.

Handel met voorkennis is verboden. De SEC gaf de miljardair in 2018 een boete van 20 miljoen dollar omdat Musk aandeelhouders had misleid met tweets over de financiële positie van zijn autobedrijf Tesla.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.