— woensdag 13 april 2022, 08:57 | 0 reacties, praat mee

Aandeelhouders Twitter klagen Elon Musk aan om koersmanipulatie

Miljardair Elon Musk, gisteren bij de opening van de nieuwe Tesla-fabriek in gemeente Grünheide, nabij Berlijn Brandenburg. Tesla is geen onderdeel van de rechtszaak tegen de topman. | AP

Miljardair Elon Musk wordt door aandeelhouders van Twitter aangeklaagd, omdat hij te lang gewacht heeft zijn grootaandeelhouderschap te onthullen. Musk verwierf sinds 24 maart een 9,2 procent in Twitter en had daar bijna 3 miljard dollar voor over. Musk profiteerde vooral zelf van de koersstijging na de bekendmaking. Laatste wijziging: 13 april 2022, 16:11

Volgens de aanklacht heeft Musk in strijd met beursregels te lang gewacht met het bekendmaken en zou hij in de tussentijd “aantoonbare valse en misleidende uitlatingen hebben gedaan en informatie hebben weggelaten”. Reuters meldt dat aandeelhouders boos zijn dat Musk zo aandelen kon verwerven tegen een relatief lage prijs.

Eerder deze week werd duidelijk dat Musk een aangeboden bestuurszetel bij Twitter niet zal bezetten. De Amerikaanse hoogleraar en jurist Robert Reich hintte toen al op dreigende juridische problemen vanwege het gat tussen de aandelenkoop en Musks publieke bekendmaking.

Reuters verwacht dat Musk zijn belang in Twitter nog verder wil uitbreiden. Lid worden van de Raad van Bestuur had een limiet gezet op het aantal aandelen dat Musk mag bezitten.

Twitter heeft recent een overname gedaan van het bedrijf OpenBack in Dublin. Het bedrijf vergroot interactie met mobiele applicaties via ‘dynamische push-notificaties’.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.