banner festival 23

— donderdag 23 maart 2023, 11:53 | 0 reacties, praat mee

Persvragen? Twitter stuurt je een poep-emoji retour

© Jim Watson/Zuma Press, fotobewerking Villamedia

Nadat Twitter een groot deel van de medewerkers op het hoofdkantoor heeft ontslagen, lijkt het erop dat de persafdeling in zijn geheel is opgeheven. Journalisten en overige geïnteresseerden die een e-mail sturen aan de persdienst van Twitter, krijgen binnen enkele tellen een antwoord retour. Alhoewel, antwoord is een groot woord: de e-mail bestaat louter uit een poep-emoji. Laatste wijziging: 23 maart 2023, 16:01

Het blijft - zoals bij veel bedrijfsmatige keuzes die Twitter maakt - slechts gissen waarom deze keuze gemaakt is. Volgens de Amerikaanse publieke omroep NPR hebben de “public relations” geen prioriteit bij de bedrijven van Musk, die naast Twitter onder andere ook elektrische autofabrikant Tesla bezit. Volgens eerdere uitlatingen van Musk zijn PR-afdelingen simpelweg overbodig. Ook een test e-mail van Villamedia aan de persafdeling van Twitter komt donderdagochtend binnen enkele seconden retour.

Magdalena Wojcieszak, een communicatiedeskundige aan de Universitieit van Californië, zegt tegen The Guardian dat deze beslissing een volgende stap is in het creëren van een ‘tweedeling’ tussen journalisten en bedrijven.  Het past binnen de ‘populistische discours’ die momenteel in de VS gaande is, stelt Wojcieszak. Bij een ‘normaal’ bedrijf zou zo’n keuze voor interne discussie en onvrede zorgen, maar volgens Wojcieszak komt Musk er mee weg omdat hij ‘zo rijk is’ en zijn critici bij Twitter reeds vertrokken of ontslagen zijn. In het verleden blokkeerde Musk al journalisten van Twitter die kritisch schreven over zijn manier van leiding geven aan Tesla en Twitter, later trok hij deze blokkade weer in.

Bekijk meer van

Twitter PR Emoji Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.