banner festival 23

— vrijdag 2 december 2022, 08:40 | 0 reacties, praat mee

Twitter-baas Musk: binnenkort weergave-aantal bij tweets

© Unsplash / Edgar Moran

Gebruikers van Twitter kunnen binnenkort zien hoe vaak hun tweets zijn bekeken. Daarop zinspeelt Twitter-baas Elon Musk in een bericht op zijn socialemediaplatform. Laatste wijziging: 2 december 2022, 08:43

Volgens Musk zou daarmee hetzelfde voor tweets gaan gelden als voor video’s, waarop het aantal weergaven al te zien is. Dat betekent dat Twitteraars kunnen bijhouden hoe populair een tweet is, los van het aantal reacties, retweets en likes dat het bericht krijgt.

Musk communiceerde de afgelopen tijd al vaker via Twitter over de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Zo meldde hij eind november dat het platform er recordaantallen nieuwe gebruikers had bijgekregen. In diezelfde week liet Musk in een tweet weten dat gebruikers van Twitter zich weer konden inschrijven voor de abonnementsdienst om een vinkje bij hun naam te krijgen. Eerder leidde het besluit om 8 dollar te vragen voor een blauw vinkje tot enorme chaos, toen allerlei mensen een abonnement op die dienst namen en zich voordeden als bedrijven, sterren en politici.

De Amerikaanse krant The Wall Street Journal berichtte op zijn beurt dat Twitter adverteerders probeert over te halen hun uitgaven te verhogen. Zo zou het socialemediaplatform het bedrag dat adverteerders spenderen, met een minimum van 500.000 dollar, in sommige gevallen willen aanvullen tot een maximum van 1 miljoen dollar. Dat zou staan in een e-mail van Twitter die de krant inzag, gericht aan reclamebureaus. Volgens ingewijden zou het een poging zijn om bedrijven naar het platform te trekken, nadat veel ondernemingen zich eerder hadden teruggetrokken na de komst van Musk.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.