banner festival 23

— maandag 22 februari 2021, 12:38 | 0 reacties, praat mee

Eigenaar LA Times Soon-Shiong verwerpt geruchten over verkoopplannen

Eyevine

Miljardair Patrick Soon-Shiong stelt onomwonden dat hij geen plannen heeft om dagblad LA Times te verkopen. Zakenkrant Wall Street Journal (WJS) meldde afgelopen weekend dat "tegen een achtergrond van groeiende verliescijfers" naar een potentiële koper werd omgezien. Laatste wijziging: 22 februari 2021, 12:40

Soon-Shiong kocht de krant drie jaar terug voor een half miljard dollar. De krant werd vorig jaar hard getroffen door de coronacrisis en zou decennialang zwarte werknemers structureel achterstellen.

In oktober kondigde hoofdredacteur Pearlstine zijn vertrek aan.

Het rondkijken naar een potentiële nieuwe koper zou volgens de WSJ liggen in Soon-Shiongs ontevredenheid over het tempo van het uitbreiden van digitaal lezersschap en nog altijd omvangrijke verliezen. De twee kranten die Soon-Shiong in 2018 overnam (naast de LA Times ook de San Diego Union-Tribune) zouden volgens hem beter passen als onderdeel van een grotere mediagroep, stelt WSJ op basis van “gesprekken met ingewijden”.

Een woordvoerster van de miljardair noemt de berichtgeving incorrect. “De heer Soon-Shiong en zijn familie blijven investeren en plannen maken voor de toekomst van de Los Angeles Times. Plannen om te verkopen zijn er niet.” Soon-Shiong stelde hetzelfde in een kort bericht op Twitter.

In de krant sprak de miljardair zijn niet-aflatende steun aan de LA Times uit. “Hopelijk kunnen we het WSJ-verhaal nu achter ons laten”, aldus Soon-Shiong.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.