website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Malware legt drukkerij Los Angeles Times plat

Dolf Rogmans — Geplaatst in conflict op maandag 31 december 2018, 09:55

Het gebouw van de Los Angeles Times.

Het gebouw van de Los Angeles Times.

Nieuws Los Angeles Times en een aantal grote Amerikaanse kranten die hun regionale editie daar laten drukken, zijn zaterdag niet in print verschenen. Volgens het bedrijf heeft een buitenlandse organisatie malware geïnstalleerd op het computersysteem waardoor krantenpagina's niet naar de drukkerij konden. Persoonlijke gegevens van abonnees en adverteerders zijn niet in gevaar geweest.

De storing is laat op zaterdag verholpen en de kranten zijn alsnog gedrukt en bezorgd. Het gaat onder meer om de Los Angeles Times, The San Diego Tribune en Chicago Tribune. En regionale edities van Wall Street Journal and New York Times.


Los Angeles Times sprak aanvankelijk van ‘een grote computerstoring’ en later van een digitale aanval. Volgens Forbes is het bedrijf getroffen door ransomware. Die zou computers en servers onbruikbaar hebben gemaakt.

Het zou gaan om de Ryuk-ransomware. Die wordt toegeschreven aan de Lazarus Group, een hackersgroep die voor Noord-Korea werkt.

Het bedrijf waar de krant deel van uit maakt, is verkocht aan de biotechnologie-ondernemer dr. Patrick Soon-Shiong. Hij is in Zuid-Afrika geboren en is van Amerikaanse en Chinese afkomst.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.