word actief nvj klein

— maandag 31 december 2018, 09:55 | 0 reacties, praat mee

Malware legt drukkerij Los Angeles Times plat

Het gebouw van de Los Angeles Times.

Los Angeles Times en een aantal grote Amerikaanse kranten die hun regionale editie daar laten drukken, zijn zaterdag niet in print verschenen. Volgens het bedrijf heeft een buitenlandse organisatie malware geïnstalleerd op het computersysteem waardoor krantenpagina's niet naar de drukkerij konden. Persoonlijke gegevens van abonnees en adverteerders zijn niet in gevaar geweest. Laatste wijziging: 31 december 2018, 10:09

De storing is laat op zaterdag verholpen en de kranten zijn alsnog gedrukt en bezorgd. Het gaat onder meer om de Los Angeles Times, The San Diego Tribune en Chicago Tribune. En regionale edities van Wall Street Journal and New York Times.


Los Angeles Times sprak aanvankelijk van ‘een grote computerstoring’ en later van een digitale aanval. Volgens Forbes is het bedrijf getroffen door ransomware. Die zou computers en servers onbruikbaar hebben gemaakt.

Het zou gaan om de Ryuk-ransomware. Die wordt toegeschreven aan de Lazarus Group, een hackersgroep die voor Noord-Korea werkt.

Het bedrijf waar de krant deel van uit maakt, is verkocht aan de biotechnologie-ondernemer dr. Patrick Soon-Shiong. Hij is in Zuid-Afrika geboren en is van Amerikaanse en Chinese afkomst.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.