PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— woensdag 7 oktober 2020, 08:22 | 0 reacties, praat mee

Hoofdredacteur Norman Pearlstine (LA Times) kondigt vertrek aan

Vertrekkend uitvoerend hoofdredacteur Norman Pearlstine | Jay L. Clendenin / Los Angeles Times

Uitvoerend hoofdredacteur Norman Pearlstine (78) van de Los Angeles Times heeft zijn vertrek aangekondigd, twee jaar na zijn aantreden. Pearlstine blijft aan tot een geschikte opvolger is gevonden en zal daarna nog een adviserende rol spelen. Laatste wijziging: 7 oktober 2020, 08:24

De krant confronteerde onlangs het eigen racistische verleden; de verwachting is dat een eventuele opvolger dat nieuwe inzicht weerspiegelt.

Pearlstine - toen al gepensioneerd - trad aan op verzoek van miljardair Patrick Soon-Shiong, toen die de krant in 2018 overnam. Hij had eerder gewerkt als hoofdredacteur bij onder meer TIME, zakenkrant Wall Street Journal en Forbes.

Met de overname door Soon-Shiong kwam er ruimte voor meer investeringen: er werden ruim 120 nieuwe journalisten aangetrokken en er werd geïnvesteerd in digitale producten. De krant verdubbelde het aantal digitale abonnees sinds 2018.

Tegelijk kwam er kritiek op het gebrek aan diversiteit op de redactie en de beperkte doorgroeimogelijkheden. Verderwerden vanwege corona verplicht verlof en salarisverlagingen opgelegd - de verlagingen troffen opmerkelijk genoeg enkel werknemers die niet bij de in 2017 opgerichte vakbond waren aangesloten.

Soon-Shiong dankte Pearlstine voor zijn inzet en liet weten “een handvol” interne en externe kandidaten op het oog te hebben. De zoektocht naar een vervanger van Pearlstine zal naar verwachting enkele maanden duren. Meer bij de LA Times

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.