— woensdag 7 februari 2018, 09:17 | 0 reacties, praat mee

‘Los Angeles Times verkocht aan miljardair-filantroop’

Het hoofdkantoor van de Los Angeles Times | Minnaert / CCBY3

Een grote transactie in het journalistieke landschap in de Verenigde Staten is aanstaande: de Los Angeles Times wordt op korte termijn verkocht aan miljardair Patrick Soon-Shiong, die meteen ook de zusterkrant San Diego Union-Tribune meepikt.

Met de beoogde overname, bericht door de LA Times zelf, is een half miljard dollar gemoeid. Tronc zal naar verwachting het geld inzetten om eigen schulden te verkleinen en bij resterende kranten in het portfolio de digitale strategie aan te scherpen.

De LA Times is een iconisch dagblad in zwaar weer. Eind januari bracht de New York Times nog een schrijnend profiel van de krant, die de naam draagt van een volstrekt ongeïnteresseerde stad.

Na een omstreden overname van de krant door het bedrijf Tronc was de vorming van een vakbond (na 135 jaar) het opmerkelijkste nieuws over de krant, tot bleek dat Tronc in stilte een schaduwredactie aan het opbouwen was zónder vakbondsleden.

In de afgelopen jaren werd er gereorganiseerd en waren er diverse ontslagrondes

Politico publiceerde in april vorig jaar een profiel van Patrick Soon-Shiong. Hoewel hij veel investeert in filantropische doelen zoals kankerresearch en kindergeneeskunde, concludeerde Politico dat het einddoel van veel filantropie toch vaak zijn eigen bedrijven betreft.

Bekijk meer van

LA Times

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.