website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

‘Los Angeles Times verkocht aan miljardair-filantroop’

Lars Pasveer — Geplaatst in dagblad op woensdag 7 februari 2018, 09:17

Het hoofdkantoor van de Los Angeles Times | Minnaert / CCBY3

Het hoofdkantoor van de Los Angeles Times | Minnaert / CCBY3

Nieuws Een grote transactie in het journalistieke landschap in de Verenigde Staten is aanstaande: de Los Angeles Times wordt op korte termijn verkocht aan miljardair Patrick Soon-Shiong, die meteen ook de zusterkrant San Diego Union-Tribune meepikt.

Met de beoogde overname, bericht door de LA Times zelf, is een half miljard dollar gemoeid. Tronc zal naar verwachting het geld inzetten om eigen schulden te verkleinen en bij resterende kranten in het portfolio de digitale strategie aan te scherpen.

De LA Times is een iconisch dagblad in zwaar weer. Eind januari bracht de New York Times nog een schrijnend profiel van de krant, die de naam draagt van een volstrekt ongeïnteresseerde stad.

Na een omstreden overname van de krant door het bedrijf Tronc was de vorming van een vakbond (na 135 jaar) het opmerkelijkste nieuws over de krant, tot bleek dat Tronc in stilte een schaduwredactie aan het opbouwen was zónder vakbondsleden.

In de afgelopen jaren werd er gereorganiseerd en waren er diverse ontslagrondes

Politico publiceerde in april vorig jaar een profiel van Patrick Soon-Shiong. Hoewel hij veel investeert in filantropische doelen zoals kankerresearch en kindergeneeskunde, concludeerde Politico dat het einddoel van veel filantropie toch vaak zijn eigen bedrijven betreft.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.