anner smart octo

— woensdag 10 februari 2021, 13:57 | 0 reacties, praat mee

‘Draagvlak voor Europese betaalverplichting aan uitgevers groeit’

ANP

Hoewel de Europese Unie al van plan is techbedrijven strenger te reguleren, zou er inmiddels meer draagvlak zijn voor een pan-Europese betaalverplichting naar Australisch model. In Australië moeten uitgevers onder nieuwe wetgeving betaald krijgen als materiaal door techreuzen wordt hergebruikt.

Facebook en Google zijn niet blij met de wetgeving en stellen dat het doorsturen van verkeer naar sites ook waarde vertegenwoordigt.

Facebook beperkte nieuwsdelen-opties voor Australische gebruikers, Google overweegt de zoekmachine voor Australiërs offline te halen, een apart nieuwsplatform te beginnen of… toch de portemonnee te trekken.

Zakenkrant Financial Times schrijft dat binnen het Europees Parlement het draagvlak groeit voor soortgelijke wetgeving. Uitgevers zouden ondanks een online advertentiemarkt van miljardenwaarde nauwelijks profiteren van hergebruik. Meer bij Het Financieele Dagblad

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.