Banner Giro555 Turkije/Syrië

— donderdag 25 oktober 2018, 16:03 | 3 reacties, praat mee

D66: Schrijft minister Slob voor hoe de NPO bezuinigt?

Minister Arie Slob - © Bart Maat / ANP

Tweede Kamerlid Joost Sneller (D66) heeft aan de Minister Slob (Media) schriftelijk vragen gesteld over het bericht dat 24 van de 100 journalistieke banen bij KRO-NCRV verdwijnen en over de eis van Slob dat de 40 miljoen euro die minder bezuinigd hoeft te worden, niét mag worden besteed om eerder genomen besluiten terug te draaien. Laatste wijziging: 25 oktober 2018, 16:24

Sneller wil weten of Slob dat inderdaad heeft aangegeven. Volgens het Kamerlid zou het stellen van een dergelijke voorwaarde ingrijpen in de journalistieke vrijheid van de omroepen. Sneller vraagt de minister ook wat de aanleiding is geweest een dergelijke voorwaarde te stellen, mocht dat gebeurd zijn.

De ondernemingsraad KRO-NCRV meldt, dat de veertig miljoen euro volgens de minister niet gebruikt mag worden om het door bezuinigingen geschrapte Brandpunt+ op televisie te houden en de 24 banen die daarbij verloren gaan te behouden.

Omdat daarmee sprake is van een voldongen feit, stemde de ondernemingsraad in met de reorganisatie en trok een eerder verzoek om opschorting van het besluit in.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

noreasscher@gmail.com, 25 oktober 2018, 18:05

Huh? “Volgens het Kamerlid zou het stellen van een dergelijke voorwaarde ingrijpen in de journalistieke vrijheid van de omroepen”. Wat een kolder! Bezuinigen heeft niets met journalistieke vrijheid te maken. Journalistieke vrijheid gaat over het ongebreideld mogen en kunnen schrijven en publiceren, niet over journalistieke arbeidsplaatsen. Dat is een andere discussie.

Jacqueline Wesselius, 29 oktober 2018, 13:25

@noreasscher Het is wél ingrijpen in de journalistieke vrijheid als je een omroeporganisatie verbiedt om de opheffing van een journalistiek programma (Brandpunt) terug te draaien. Want dat zou Slob hebben geëist toen hij toezegde dat er 40 miljoen minder bezuinigd mag worden. Daar gaat die Kamervraag over: is het waar dat Slob die eis heeft gesteld?  Het zou ook wat zijn, als de minister zich met de inhoud van de programmering ging bemoeien.

noreasscher@gmail.com, 29 oktober 2018, 19:46

@Jacqueline W, nee het zou ingrijpen in de bedrijfsvoering zijn. Dat is iets heel anders dan ingrijpen in de journalistieke vrijheid. Principieel net zo verwerpelijk overigens.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.