— vrijdag 30 november 2018, 10:26 | 0 reacties, praat mee

Slob: geen voorwaarde gesteld aan 40 miljoen euro compensatie voor NPO

© Lex van Lieshout / ANP

Minister Arie Slob van Media zegt geen enkele voorwaarde te hebben gesteld aan de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) bij de 40 miljoen euro die de NPO krijgt om de dalende reclame-inkomsten te compenseren. Laatste wijziging: 30 november 2018, 10:34

Hij schrijft dat naar aanleiding van vragen van Tweede Kamerlid Joost Sneller (D66). Sneller had begrepen dat de 40 miljoen euro die het kabinet aan de NPO heeft gegeven niet gebruikt zou mogen worden om de eerder genomen besluiten terug te draaien. Het ging dan om de bezuinigingen bij Brandpunt+. Volgens Sneller zou het stellen van een dergelijke voorwaarde ingrijpen in de journalistieke vrijheid van de omroepen. 

Slob stelt dat hij helemaal geen voorwaarden heeft gesteld. “Het beschikbaar stellen van deze middelen mag inderdaad geen vehikel zijn om voorwaarden te stellen die in strijd zijn met de onafhankelijkheid van de publieke omroep.”

De NPO heeft inmiddels aangegeven dat de 40 miljoen euro gebruikt worden om zoveel mogelijk de bezuinigingen bij de televisie terug te draaien en bij de radio helemaal. Daarnaast wordt er extra geld vrijgemaakt voor vernieuwing. Programma’s die verdwijnen als gevolg van de vernieuwing, zoals Brandpunt+, keren niet meer terug.

Lees ook:
D66: Schrijft minister Slob voor hoe de NPO bezuinigt? (25 oktober 2018)
NPO investeert volgend jaar in journalistiek en draait bezuinigingen deels terug (19 november 2018)
Bezuinigingen NPO 2 betekenen einde voor Brandpunt+  (21 juni 2018)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.